Frikë nga Persekutimi

Bashkëshortja e Luan Omarit tregon njohjen me të Përkthyesja dhe redaktorja e njohur në një rrëfim për “Unë gruaja”. Puna me përkthimin, fëmijëria, dashuria dhe marrëdhënia me bashkëshortin Luan Omari, mëmësia etj. Arrestimet në shtëpinë botuese “Naim Frashëri” dhe kujtimet për Bahri Omarin… E ruan të freskët në memorie periudhën kur punonte si redaktore në … Continue reading Frikë nga Persekutimi

Ali Pashë Tepelena – Konkubinat e Haremit

Si e nxori nga haremi veziri i Janinës, Hajdhon, të bijën e Duka Nikës nga Karjani dhe si e martoi me hyzmeqarin e vet labovit, Miksi Aleksiu. Dhuratat për çiftin dhe dokumentet në greqisht. Si i trajtonte femrat Ali Pasha. Dëshmitë sipas miqve të oborrit të tij. Ai nuk ishte thjesht pashai apo “Luani i … Continue reading Ali Pashë Tepelena – Konkubinat e Haremit